CV

In 1977 heb ik mijn diploma VWO B gehaald op de Nassau Scholengemeenschap in Breda. Ik heb altijd een groot interesse gehad voor wiskunde mede dankzij de inspirerende wiskundelessen op deze school, maar ook dankzij het milieu waar ik in ben opgegroeid. Ik kan mij nog goed herinneren, ik was een jaar of 10, dat mijn vader me meenam naar de HTS ( de huidige Avans Hogeschool) waar hij 20 jaar wis- en natuurkunde docent is geweest en ik krijt meekreeg om op het schoolbord te tekenen. Ook de avonden dat hij thuis aan de eetkamertafel gemaakte proefwerken aan het nakijken was, vond ik geweldig!

Op het VWO heb ik altijd wiskundeles gekregen van zeer inspirerende leraren waaronder Henk Mulder de mede oprichter van het jongerentijdschrift Pythagoras. Zodoende heb ik uiteindelijk, na enkele jaren Psychologie te hebben gestudeerd aan de VU in Amsterdam , toch gekozen voor een studie wiskunde. In de eerste plaats aan de TU in Eindhoven. Maar omdat ik toch liever docent wilde worden ben ik verder gaan studeren aan de Lerarenopleiding, de Fontys Hogeschool in Tilburg met veel plezier en succes. Vooral de lessen van de heer Reuvers in de projectieve meetkunde, vond ik zeer boeiend.

In 1998 heb ik mijn diploma eerste graad wiskunde in ontvangst mogen nemen en sindsdien ben ik steeds bijlessen in wiskunde in Breda blijven geven.

Dankzij de vele bijlessen die ik gegeven heb in het verleden, o.a. op het het Graaf Engelbrecht College in Breda en als steunlesdocent op het Luzac College in Eindhoven, heb ik veel ervaring op kunnen doen.

In 2007 heb ik een eigen prakijk opgericht en geef ik wiskunde bijles in Breda. Er is veel verschil in het klassikaal en het individueel lesgeven. Iedere leerling is weer anders en om iedereen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden moet je per individu zoeken naar de beste aanpak. Juist door deze diversiteit is het zo boeiend om deze functie te mogen uitoefenen.